Home » Notícies » Presentació del projecte i roda de premsa a la III Setmana del Bosc

Presentació del projecte i roda de premsa a la III Setmana del Bosc

El passat 11 d’octubre es va realitzar la jornada tècnica de presentació del projecte LIFE MixForChange en el marc de la III Setmana del Bosc a Sant Celoni. La jornada, a la que es van convocar mitjans de comunicació va servir per presentar la problemàtica i objectius del projecte, les accions realitzades fins ara i les actuacions futures en alzinars, rouredes, castanyedes i pinedes de l’àmbit del Montnegre-Corredor, Montseny, Bellmunt, Collsacabra i Ripollès. Es pot consultar el programa de la jornada aquí.

Dra. Míriam Piqué durant la presentació del projecte

 

Míriam Piqué, cap del programa de Gestió Forestal Multifuncional del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i coordinadora del projecte, va obrir la jornada. Durant la seva intervenció, Piqué va ressaltar la problemàtica i els objectius del projecte: implementar noves tècniques de gestió forestal per a l’adaptació al canvi climàtic de masses mixtes per un costat i enfortir la bioeconomia lligada a aquests boscos per un altre.

Jaime Coello i Lídia Guitart, enginyers de forests del CTFC i de l’Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor respectivament, van conduir les següents xerrades. Coello va parlar de la silvicultura d’arbre individual com a una oportunitat per millorar els resultats econòmics i ambientals de la gestió forestal a Catalunya mentre que Guitart va presentar les primeres accions realitzades al Montnegre-Corredor en el marc del projecte.

 

Lídia Guitart explicant les primeres experiències al Montnegre-Corredor

 

Per finalitzar, Guitart va conduir la visita a camp d’un dels boscos on es porten a termes les accions del projecte. La visita es va acompanyar d’una discussió sobre l’aplicació pràctica de la gestió per promoure l’adaptació al cani climàtic de masses mixtes.

Durant la visita de camp

 

La jornada es va emmarcar en la III Setmana del Bosc, celebrada a Sant Celoni i organitzada per l’Associació de Propietaris del Montnegre-Corredor i l’Ajuntament de Sant Celoni.

Diversos mitjans van donar cobertura mediàtica a l’esdeveniment: