Home » Notícies » Jornada de camp del projecte MixForChange

Jornada de camp del projecte MixForChange

Tècnics del CTFC i de l’Associació de propietaris del Montnegre i del Corredor van conduir la jornada de transferència sobre els models de gestió innovadors per als boscos mixtos submediterranis, el passat 15 de juny.

Es van presentar les propostes de gestió que es desenvolupen en el marc del projecte europeu i es va discutir a camp sobre les tècniques de la silvicultura d’arbre individual i propera a la natura. Els boscos mixtos submediterranis són adequats per ser gestionats amb aquestes tècniques silvícoles, que se centren en la selecció i cura de determinats arbres dintre del bosc. Aquests arbres seleccionats poden ser singulars pel que fa a l’espècie, el potencial productiu o per tenir un alt valor per a la biodiversitat.

Durant la jornada es van explicar les diferents tècniques de marcatge d’actuacions de silvicultura d’arbre individual en funció de les característiques del bosc, així com tots els criteris que cal tenir present durant el marcatge.

Es va visitar un rodal sense actuar, on es va fer una demostració pràctica del procés de marcatge. Després es va visitar una roureda mixta on ja s’havien executat els treballs, per reflexionar sobre els beneficis i inconvenients d’aquesta silvicultura i de les tècniques de marcatge associades.

A la jornada hi van assistir persones propietàries forestals i personal tècnic de l’administració i d’empreses forestals.