Home » Notícies » El projecte MixForChange i l’experiència del CTFC en gestió forestal adaptativa al canvi climàtic viatgen fins Itàlia

El projecte MixForChange i l’experiència del CTFC en gestió forestal adaptativa al canvi climàtic viatgen fins Itàlia

Entre els dies 29 i el 30 de juny, Mario Beltrán, tècnic expert en gestió forestal sostenible del CTFC, va participar en la conferència final del projecte LIFE Resilformed a Pantelleria (Itàlia), centrada en la gestió del bosc mediterrani i el canvi climàtic. Durant la seva intervenció, Beltrán va presentar el projecte MixForChange basant-se en l’àmplia experiència en gestió forestal adaptativa al canvi climàtic del seu grup de treball.

IMG-20170629-WA0009

Mario Beltrán durant la seva participació en Pantelleria (Itàlia)

Els projectes LIFE MixForChange i LIFE Suber són els projectes en que Beltrán treballa i que va presentar en aquesta conferència. Ambdós projectes tenen entre els seus objectius la promoció d’una silvicultura adaptativa al canvi climàtic.

El projecte LIFE Suber porta des del 2014 treballant per implementar tècniques innovadores de gestió forestal en suredes. D’aquesta manera, es persegueix promoure la seva adaptació al canvi climàtic i afavorir així la seva conservació i manteniment de la cadena de valor associada.

Per la seva banda, el projecte MixForChange també busca aquesta adaptació, però en aquest cas dels boscos mixtes subhumits mediterranis d’Europa. També, per afavorir la seva conservació, sense oblidar el manteniment de les seves funcions productives, ambientals i socials.

IMG-20170629-WA0008

Mario Beltrán durant la seva participació en Pantelleria (Itàlia)